Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Галина Герега: «Київрада прийняла рішення, покликані зберегти зелені насадження столиці»

23 жовтня 2013 року
На пленарному засіданні Київради 23 жовтня 2013 року прийнято низку проектів рішень, покликаних захистити зелені насадження та ліси столиці від забудови.

Зокрема, як зазначила заступник міського голови – секретар Київради Галина Герега, Київрада підтримала два проекти рішення про надання дозволів на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок КП «Святошинське лісопаркове господарство» для ведення лісового господарства.

«Мова йде про ділянки площею 5582,11 га у Святошинському районі та 6050,07 га в Оболонському районі. Рішення прийнято з метою оформити право користування землею за комунальним підприємством, з тим, щоб уникнути у подальшому зазіхань на ці землі з боку наших сусідів, селищних та районних рад. Ви пам’ятаєте, що Київрада вже не перший день воює з Коцюбинською селищною радою та Ірпінською міською радою за землі Біличанського лісу, які ті хочуть забрати під забудову. Оформивши ці землі, ми забезпечимо збереження зелених насаджень столиці», - сказала вона.

Секретар Київради наголосила, що  Біличанський ліс є важливим рекреаційним ресурсом м. Києва, який допомагає долати наслідки Чорнобильської катастрофи й стратегічно захищає мешканців населених пунктів, зокрема й мегаполісу, від радіаційного пилу, тому його збереженню міська влада приділяє особливу увагу.

Крім того, депутати Київради підтримали два рішення про надання земельним ділянкам статусу скверу: по вул. Депутатській, 13-17 у Святошинському районі м. Києва та вздовж вул. Столєтова у Голосіївському районі міста Києва.

За словами Галини Гереги, підставою для прийняття цих рішень стали неодноразові звернення мешканців прилеглої території.

«Надання земельним ділянкам статусу скверу дає можливість не лише здійснити благоустрій і впорядкування територій, а й  зберегти її від забудови», - підкреслила Галина Герега.

Також Київрада підтримала проект рішення «Про внесення змін та доповнень до переліку природоохоронних заходів у місті Києві в 2013 році».

Це дозволить перерозподілити кошти Київського міського фонду охорони навколишнього природного середовища з метою фінансування заходів з відновлення і підтримання сприятливого гідрологічного  режиму та санітарного стану річок та водойм міста, розробку проектів створення територій та об’єктів природно-заповідного фонду, визначення їхніх меж та організації їхні територій.

Зокрема серед заходів передбачених у проекті рішення:

- розчистка, благоустрій та водопониження р. Нивка у мікрорайоні Жуляни. І черга: поліпшення санітарно-технічного стану;

-  регулювання рівня води водойми «озеро Глінка» з виконанням берегоукріплення та благоустрою південної її частини;

- розчитска, благоустрій та оздоровлення водойми (№94 та №129) у 2-му мкр. ж/м Позняки (оз. Жандарка);

- розробка проекту землеустрою щодо організації і встановлення меж іхтіолого-ботанічного заказника оз. Вербне тощо.

Реалізація запланованих заходів дозволить суттєво поліпшити екологічний та санітарний стан столиці.

Ще один проект рішення підтриманий депутатами Київради стосується оголошення природного об’єкту ботанічною пам’яткою природи місцевого значення у м. Києві. Мова йде про п’ять дерев дуба черешчатого віком 200-300 років.  «Дуби Рильського» знаходяться у  Національному природному парку «Голосїївський» та мають велику природоохоронну, наукову, естетичну, історичну й господарську цінність. Вимагають постійного нагляду й контролю за їхнім станом.

«Збереження та розвиток зелених насаджень міста – один з ключових пріоритетів Стратегії розвитку міста до 2025 року. Майже кожного пленарного засідання Київрада приймає декілька рішень про надання ділянкам статусів скверів. Крім того, ми ведемо боротьбу за збереження лісового фонду столиці, на який зазіхають прилеглі населені пункти. Київ завжди славився як одна з найзеленіших столиць Європи, завдання міської влади зберегти за ним цей статус», - сказала Галина Герега. 

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]