Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Ми готуємо сайт, який надаватиме інформацію про всі місця в Києві для занять різними видами спорту»

01 січня 2016 року, 20:15

Найближчим часом столична влада планує презентувати інтернет-сайт, який надаватиме інформацію про всі місця у столиці для занять різними видами спорту і для дозвілля. Про це заявив в ефірі радіо «Вести» мер Києва Віталій Кличко.

«Ми зараз працюємо над розробкою сайту, де будуть презентовані всі спортивні місця в Києві. Ми хочемо показати Київ з усіх його боків. Це буде інтерактивний сайт, який розповість про безліч місць для занять спортом, активного відпочинку, про які не всі кияни знають», – сказав Віталій Кличко.

Він наголосив, що головне для людини – це здоров'я. «Набагато корисніше інвестувати в себе, ніж інвестувати в лікарню», – зазначив мер. Тому, за словами Віталія Кличка, розвиток спорту в столиці – один з пріоритетів київської влади. «Багато спортивної інфраструктури було зруйновано. Роками не було належного розвитку спортивної інфраструктури», – сказав мер Києва. При цьому він наголосив, що Київ – унікальне місто для занять різними видами спорту і активного відпочинку. «Минулим літом на байдарці я пройшов повз київських островів. У нас чудові затоки і ми маємо використовувати всі ці природні можливості. Зараз ми розробляємо сайт, який розповість про всі ці місця», – додав він.

Мер Києва також нагадав, що у планах столичної влади – відкриття 600 км велосипедних доріжок. «Велосипедний рух набуває все більшого розвитку в Києві. Велика кількість людей  їздить на велосипедах. І це добре, коли з однієї точки міста в іншу можна дістатися за короткий проміжок часу», – додав Віталій Кличко.  Столичний голова зазначив, що наступного року завершиться реконструкція Київського велотреку, який зможе приймати спортивні змагання. Крім того, він підкреслив, що столична влада домоглася повернення громаді міста легендарного стадіону «Старт», який також буде приведений до належного стану.

Велика підтримка, підкреслив Віталій Кличко, надаватиметься розвитку дитячо-юнацького спорту. Він зауважив, що сьогодні в Києві діють 90 дитячо-юнацьких спортивних шкіл в яких займаються 37 тисяч дітей. За словами Кличка, за минулий рік кількість дітей, які почали займатися в таких школах, збільшилася на 3 тисячі. «Найважливіші інвестиції – це інвестиції в наших дітей», – сказав столичний голова. За його словами, саме тому робиться все, щоб кожного року збільшувати фінансування освіти та спорту в столиці.

Мер Києва також нагадав, що минулого року в Києві було встановлено 180 сучасних спортивних майданчиків. «Ця тенденція збережеться і цього року. Діти повинні займатися спортом. І дорослі повинні надавати приклад цього», – сказав Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]