Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столичних будинках з «недогрівом» проведуть комісійну перевірку для вирішення проблеми або здійснення перерахунку за опалення

06 січня 2016 року, 14:09

У зв’язку з різким похолоданням у Києві міська влада доручила теплопостачальним підприємствам збільшити температуру теплоносія відповідно до погодних умов. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

За його словами, здійснено відповідні температурні коригування у бік підвищення, що дозволяє досягнути оптимальної температури у житлових будинках. Також зафіксовано відхилення від норми у квартирах близько 700 житлових будинків (нормативна температура - 18 градусів). Ці будинки визначені на підставі аналізу звернень киян на «гарячі лінії» та моніторингу стану опалення будинків, який проводить Житлово-комунальна інспекція у місті Києві.

«У кожному з таких будинків до 12-го січня буде проведено комісійне обстеження та встановлені причини недогрівів. До складу комісії входитимуть фахівці ПАТ «Київенерго», ТОВ «Єврореконструкція» та житлових організацій. За висновками експертів негайно будуть вжиті технічні заходи та усунуті проблеми. Проте в будинках, які мають теплові лічильники, рішення про збільшення подачі тепла на будинок буде узгоджуватись з мешканцями. Адже збільшення температури теплоносія напряму збільшує і суму нарахування за опалення, тому ми орієнтуватимемося на думку людей. У будинках, де немає лічильників і відсутня технічна можливість збільшити температурні параметри, буде прийматися рішення про перерахунок оплати послуги», – зазначив він.

Петро Пантелеєв також наголосив, що міська влада здійснюватиме постійний контроль за роботою комісії, та закликав киян активно звертатися до міських контакт-центрів. У разі проблем з опаленням необхідно звертатись на гарячі лінії «Київенерго»: 15-88, а також на міські: 15-51 та 15-57 (з мобільного: 500-15-57). Технічні служби теплопостачальних організацій та ЖЕКів працюють у цілодобовому режимі.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]