Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Не чекаючи перевищення епідпорогу, у столичних школах оголосять карантин

14 січня 2016 року, 16:09

Не чекаючи на перевищення епідпорогу захворюваності на грип та ГРВІ, столична влада ухвалила рішення про тимчасове припинення навчального процесу у загальноосвітніх навчальних закладах міста з суботи, 16 січня 2016 року.

Крім того, прийняте рішення про обмеження проведення публічних масових заходів, аби упередити розповсюдження захворювань серед мешканців столиці. Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив під час наради із заступниками та керівниками профільних департаментів щодо ситуації із сезонними захворюваннями на грип та ГРВІ у столиці.

 «Ми не будемо очікувати, поки буде перевищений епідеміологічний поріг, і ухвалили рішення ввести з суботи карантин для недопущення розповсюдження сезонних захворювань. Це превентивний захід, адже ми бачимо негативну динаміку щодо кількості хворих. Враховуючи специфічність вірусу і важкі ускладнення від грипу, ми маємо упередити розповсюдження захворювань серед мешканців столиці на грип та ГРВІ», – наголосив Віталій Кличко.

Мер додав, що Київ стовідсотково забезпечений противірусними засобами, які були закуплені, зокрема, і на зекономлені за результатами бюджетного року кошти.

Київський міський голова також звернув увагу власників аптечних мереж столиці на важливість недопущення підняття цін на противірусні та імуностимулюючі засоби і вітаміни.

Профілактичний карантин у столиці буде введений з суботи, 16 січня, і триватиме до покращення епідеміологічної ситуації в місті.

Так, за інформацією головного управління Держсанепідслужби у м. Києві, спостерігається зростання показників захворюваності на грип та ГРВІ на 33% у порівнянні з минулим тижнем (04.01.2016 до 10.01.2016), а також збільшення у два рази кількості захворілих за аналогічні дні попереднього тижня дітей віком від 10 до 14 років.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]