Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міська влада розпочала попереджувальні заходи на випадок інтенсивного танення снігу

27 січня 2016 року, 14:57

У зв’язку з потеплінням, що за прогнозами синоптиків з наступного тижня наближається у столицю, міська влада розпочала роботу з попередження підтоплень у найбільш проблемних місцях. Про це під час засідання Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.

«На мосту Патона встановлено спеціальні мітки для відстеження рівня води. Усім відповідальним службам доручено контролювати ситуацію в межах своєї компетенції: КП «Плесо», КП «Спеціалізоване управління протизсувних підземних робіт» («СУППР»), КК «Київавтодор», рятувальні служби – всі вони готуються до ймовірного інтенсивного танення снігу», – заявив Петро Пантелеєв.

Заступник голови КМДА зазначив, що працівники КП «СУППР» слідкують за прибиранням снігу зі зсувонебезпечних територій, щоб не допустити танення снігу і зволоження ґрунту на цих локаціях. КК «Київавтодор» розчищає столичні дороги, вивозить сніг та прочищає зливоприймачі, щоб забезпечити відхід води. Комунальні служби слідкують за технічним станом зливостоків та каналізації, гідротехнічних споруд та насосних станцій. У Державної служби України з надзвичайних ситуацій в наявності є спеціальні пересувні насоси для відкачування води.

«У місті затверджено загальний план заходів на випадок інтенсивного танення снігу. І голови районних державних адміністрацій в м. Києві зобов’язані пропрацювати на місцях це питання, завчасно підготуватися і знати кожну проблемну територію у своєму районі. До 15 лютого мають бути розроблені плани реагування в районах. Тоді місто зможе ефективно реагувати на зміни погоди і танення снігу», – підсумував заступник голови КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]