Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко в Ізраїлі обговорив плани створення у Києві меморіалу жертвам Голокосту

09 лютого 2016 року, 17:31

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся в Єрусалимі з головою та керівництвом наглядової ради меморіального комплексу пам’яті жертв Голокосту «Яд Вашем». Під час зустрічі йшлося про плани і можливу співпрацю у створенні меморіального комплексу жертв «Бабиного Яру» у столиці України.

«Цей проект для нас – амбіційний, непростий. Ми хочемо реалізувати його, залучивши найкращих експертів та світовий досвід. Яд Вашем сьогодні є найбільшим та найвідомішим у світі меморіальним комплексом пам’яті жертв Голокосту. У вас зібраний унікальний архів і представлена унікальна експозиція, щоб увічнити пам’ять тих, хто загинув. І дуже важливо, щоб світ не забував про цей злочин перед людством, щоб така трагедія ніколи більше не повторилася», – підкреслив Віталій Кличко під час зустрічі в меморіальному комплексі.

Він зазначив, що цього року в Україні відзначатимуть 75-ту річницю трагедії Бабиного Яру. Це – всесвітньо відоме місце трагедії, що стала символом Голокосту. Але досі в Києві немає меморіалу для увічнення пам’яті майже 100 тисяч загиблих в Бабиному Яру, третина з яких – євреї.

«Щоб вшанувати невинних жертв, щоб у майбутньому не сталося такої ж трагедії, ми повинні передати наступним поколінням пам’ять про помилки людства, які не повинні повторитися. І, я вважаю, моя місія, як мера української столиці – реалізувати проект будівництва меморіалу пам’яті жертв Бабиного Яру. Ми хочемо створити унікальний меморіальний комплекс, оскільки це буде музей пам’яті на місці страшного злочину і великої трагедії», – сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що Київ буде вдячний за допомогу і підтримку у створенні такого меморіального комплексу. «Для нас важливий ваш досвід у створенні Яд Вашем, ваші методологічні та наукові розробки та докази, які ви протягом десятиліть збирали в усьому світі», – зазначив мер Києва.

Керівництво Яд Вашем висловило готовність до співпраці та консультацій щодо створення меморіалу в Києві.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]