Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У лютому-березні Посольство Бельгії проведе у Києві пам’ятні заходи, присвячені сторіччю Першої світової війни

10 лютого 2016 року, 14:02

До 100-річчя Першої світової війни Посольство Бельгії в Україні організовує в Києві низку пам’ятних заходів.

Розпочнуться вони 11 лютого о 16:00 відкриттям меморіалу Марселю Тірі в Михайлівському Золотоверхому монастирі та вернісажем, який присвячено бельгійському автобронедивізіону, що був залучений до бойових дій у Західній Україні і в Києві між 1916 і 1918 роками.

12 лютого о 17:00 відкриється виставка «Перша світова війна у загальних рисах» у Національному військово-історичному музеї України (вхід з боку Кріпосного провулку).

Також у лютому та березні 2016 року відбуватимуться конференції, концерти, презентація українського перекладу роману «Проїздом у Києві» бельгійського письменника, ветерана автобронедивізіону Марселя Тірі. В романі йдеться про життя пересічних українців до облоги Києва більшовицькою армією Муравйова зимою 1917-1918 років. Кожен персонаж є втіленням різних поглядів на революцію і конфлікт між Україною та Росією.

Заходи, що присвячені сторіччю Першої світової війни, Бельгія організовує в усьому світі протягом 2014-2018 років. З кінця квітня заходи також будуть організовані і в інших містах України, починаючи з реставрації пам’ятника полеглим бельгійським солдатам у Першій світовій війни в Тернополі, а також презентацій виставок і анімаційного повнометражного фільму «Cafard» – художньої розповіді про пригоди бронедивізіону.

З приводу запрошень на події, можливості призначення інтерв’ю чи для отримання додаткової інформації звертайтеся до Посольства: 529-41-41, е-mail: [email protected] (Перший Секретар Жан де Ланнуа).  

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]