Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За наступні три роки у Києві буде створено 10 патронатних сімей – Ганна Старостенко

11 лютого 2016 року, 16:40

Міська цільова програма «Діти. Сім’я. Столиця на 2016-2018 роки» передбачає протягом трьох років охопити сімейними формами виховання максимальну кількість дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, створити 10 патронатних сімей, 3 дитячі будинки сімейного типу, а також забезпечити підтримуючими послугами всі вразливі категорії київських сімей. За відповідний документ сьогодні, 11 лютого, проголосували 93 депутати Київської міської ради.

«Ключове завдання міської влади – охопити сімейними формами виховання максимальну кількість дітей-сиріт. Нині їх нараховується близько 2 400 і лише 10% перебувають в інтернатних закладах. Наша мета – зменшити цю кількість і знайти для кожної дитини сім’ю», – підкреслила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

За її словами, інноваційним проривом програми стане також створення до 2018 року 10 сімей для тимчасового патронату над дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах.

«Минулого року ми здійснили революційний прорив і почали фінансувати за рахунок київського бюджету утримання патронатних сімей. Сьогодні наш досвід відображено в ухваленому законі № 2254, який передбачає створення таких сімей та їх фінансування за рахунок місцевих бюджетів. Тож наша мета – створити якомога більшу кількість патронатних сімей і забезпечити їх фахову підготовку для виховання малечі, яка потребує особливої уваги та допомоги», – додала заступник голови КМДА.

За словами Ганни Старостенко, загальний обсяг фінансування програми на три роки становить 160,8 млн грн, з них із загального фонду Києва – 144,6 млн грн, зі спеціального – 3,6 млн грн, коштів інших джерел – 12,6 млн грн.

На своєчасне виявлення бездоглядних та безпритульних дітей, соціально-правовий захист дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах програма передбачає фінансування на наступних три роки у розмірі 6 млн грн, а для надання соціальних послуг дітям, молоді та сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги, соціальне інспектування та соціальний їхній супровід виділено 16,3 млн грн. Також програмою передбачено видатки у сумі 13,2 млн грн на забезпечення діяльності районних центрів соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями.

Програма «Діти. Сім’я. Столиця на 2016-2018 роки» також  передбачає постійний моніторинг стану соціально-правового захисту дітей, протидію насильству в сім’ї та торгівлі людьми, здійснення соціальної роботи з дітьми, сім’ями та молоддю, безпосереднє надання підтримуючих соціальних послуг дітям, сім’ям з дітьми, проведення рекламної кампанії та роз’яснювальної роботи, направленої на формування у населення активної громадянської позиції.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]