Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві продовжують перевіряти підприємства на наявність протиепідемічних засобів

11 лютого 2016 року, 18:15

За період з 27 січня по 8 лютого 2016 року у Києві на виконання протиепідемічних заходів перевірено 776 промислових, торгових і ресторанних об’єктів. Про це повідомляють у Департаменті промисловості та розвитку підприємництва, який спільно з працівниками Держсанепідслужби проводить систематичні рейди. За результатами перевірки складені акти на відповідність забезпечення підприємствами проведення протиепідемічних заходів на балансових територіях.

За даними Департаменту, всього перевірили 452 заклади торгівлі, 195 закладів ресторанного обслуговування, 67 підприємств побутового обслуговування, 19 підприємств ринкової мережі та 22 промислових підприємства тощо. Під час перевірок виявлено, що 581 підприємство використовує засоби індивідуального захисту, у тому числі й медичні маски стовідсотково, 58  підприємств – частково, а 137 підприємств взагалі їх не використовують. Під час перевірок також було виявлено факти, коли засоби індивідуальної гігієни наявні в обслуговуючого персоналу, але вони не використовуються за призначенням.

Керівник Департаменту Максим Кузьменко зазначив, що спеціалісти роз’ясняють, які заходи вживати для запобігання захворювання на грип та ГРВІ, в тому числі, щодо необхідності використання засобів індивідуального захисту (медичних масок). Крім того, керівники підприємств отримали рекомендації щодо продовження профілактичних та протиепідемічних заходів стосовно запобігання захворювання на грип та ГРВІ у підпорядкованих підприємствах.

«Нам важливо, щоб кияни відвідували людні місця без ризику заразитися там застудою чи грипом. Саме тому робота триватиме, і ми дуже сподіваємося на розуміння з боку підприємців», – підкреслив Максим Кузьменко.

Нагадаємо, у січні у столиці запрацювали мобільні моніторингові групи, до яких входять представники головного управління Держсанепідслужби у Києві та представники підрозділів Департаменту промисловості. Їхнє головне завдання – надати максимально вичерпну інформацію про протиепідемічні заходи, організацію роботи у колективах на період поширення грипу та ГРВІ.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]