Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Завдяки вчасно вжитим міською владою превентивним заходам, нам вдалося запобігти епідемії грипу – Микола Поворозник

12 лютого 2016 року, 10:50

Завдяки вчасно вжитим міською владою превентивним заходам, Києву вдалося запобігти епідемії грипу. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник під час робочого візиту до Київського міського центру репродуктивної та перинатальної медицини.

«Міська влада вжила усіх можливих протиепідемічних заходів для попередження епідемії грипу. Так, завчасне запровадження запобіжних протиепідемічних заходів у загальноосвітніх закладах освіти дозволило знизити рівень захворюваності серед школярів», – розповів Микола Поворозник.

Також він нагадав, що Київський міський голова неодноразово звертався  до власників аптечних мереж столиці щодо важливості недопущення підняття цін на противірусні та імуностимулюючі засоби, а також вітаміни. Крім того, міська влада подбала, щоб у київських лікарнях були наявні всі необхідні тест-системи та медикаменти, у тому числі для лікування ускладнень вірусних інфекцій. Також у стаціонарах було забезпечено достатній резерв ліжок.

 «Сьогодні на лікуванні у столичних закладах охорони здоров’я 778 пацієнтів хворих на ГРВІ та грип. Наше основне завдання – забезпечити їх належним доглядом. Особливо це стосується жінок, які зараз виношують своїх малюків. Київський міський центр репродуктивної та перинатальної медицини – один з небагатьох закладів в Україні, де надається медична допомога вагітним з інфекційною патологією. Наразі тут на лікуванні перебувають 29 пацієнток, з них 2 – з пневмонією та одна породілля у відділенні інтенсивної терапії та анестезіології у вкрай важкому стані. Центр потребує максимальної підтримки від міської влади, аби його пацієнтки змогли народити здорових діток та зберегти власне здоров’я. І ми знайдемо фінансову можливість для реконструкції будівлі центру, адже проектно-кошторисна документація вже готова», – зауважив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

 

Довідково.

У період з 1 січня по 11 лютого 2016 року було госпіталізовано 262 вагітні жінки з ГРВІ та грипом.

Госпіталізація відбувається у інфекційне акушерське відділення (ІАВ), потужність якого становить 35 ліжок, у відділення патології першої половини вагітності (ВПППВ), загальна потужність якого складає 35 ліжок.

У закладі наявні препарати противірусної дії.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]