Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко у Мюнхені: «Якщо політики продовжать ставити особисті інтереси вище державних, вони можуть розвалити країну»

13 лютого 2016 року, 13:48

Якщо українські політики будуть продовжувати ставити особисті амбіції вище інтересів держави, вони можуть розвалити країну. Про це заявив Київський міський голова Віталій Кличко у коментарі журналістам під час Мюнхенської конференції з питань безпеки.

«Я вже не перший рік беру участь у Мюнхенській конференції з питань безпеки. Тут відбуваються важливі зустрічі, які дають можливість встановити контакт та безпосередньо поспілкуватися про вирішення проблем, які сьогодні хвилюють світ», – зазначив мер.

За словами Віталія Кличка, одне з ключових питань, яке ставлять на зустрічах представники інших держав, стосується політичної ситуації в Україні. «Усіх турбує політична криза в уряді. Всі кажуть, що без реформ дуже складно підтримувати Україну. Ключове завдання – об’єднати зусилля усіх гілок влади для боротьби з корупцією, бо без подолання корупції жодна реформа не може бути успішною. На кожній зустрічі головним питанням була єдність української влади. Мій ключовий меседж – деякі політики ставлять свої персональні амбіції вище інтересів країни. Якщо це буде продовжуватися, вони розвалять країну. Дуже важливо, щоб інтереси країни були першочерговими. Якщо не буде результату злагодженої роботи заради перетворень, ми можемо не тільки втратити динаміку, а й провалити реформи. Це дуже серйозне питання для України», – підкреслив мер.

Віталій Кличко зазначив, що під час конференції провів низку зустрічей з зарубіжними політиками. «Відбулася, наприклад, зустріч з міністром закордонних справ Азербайджану, ми обговорювали проведення бізнес-форуму Київ-Баку та залучення інвестицій. Але інвестиції прийдуть тільки тоді, коли інвестори бачитимуть прозорі правила гри. Я особисто гарантую, що бізнес у Києві можна вести прозоро», – наголосив Віталій Кличко.

Також під час конференції відбулися зустрічі Віталія Кличка з міністром закордонних справ Норвегії Бьорге Бренде, управляючим директором Міжнародної Організації по боротьбі з корупцією Кобусом Де Швардтом, начальником штабу Верховного головнокомандувача об'єднаних збройних сил НАТО в Європі генералом Вернером Фрірсом, відбулися розмови з президентом Європарламенту Мартіном Шульцем, мером Мюнхена Дітером Райтером.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]