Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Киян запрошують долучитися до громадського обговорення щодо перейменування 11-ти вулиць столиці

01 березня 2016 року, 10:53

У Києві продовжує працювати комісія з питань найменувань над виконанням вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Як інформують у Департаменті суспільних комунікацій КМДА, з 25 лютого розпочалося електронне обговорення та збір пропозицій від зацікавленої громадськості щодо 11-ти проектів рішень Київської міської ради про перейменування вулиць Києва.

Так, вулиці Кіквідзе у Печерському районі пропонується присвоїти ім’я українського художника Михайла Бойчука, а вулиці Миколи Скрипника у Солом’янському районі – одного з найвизначніших українських перекладачів Миколи Лукаша.

Вулиці Котовського у Шевченківському та Подільському районах та провулку Бакинських Комісарів у Дніпровському районі можуть бути присвоєні імена українських військових діячів Армії УНР Володимира Сальського та Василя Сухенка.

З метою вшанування пам’яті представника дружнього народу, який віддав своє життя за незалежність України, комісією спільно з Українським інститутом національної пам’яті запропоновано перейменувати вулицю Миколи Лебедєва у Дніпровському районі на честь Іси Мунаєва, який очолював проукраїнський Міжнародний миротворчий батальйон імені Джохара Дудаєва та загинув в бою при обороні Дебальцевого.

В Оболонському районі вулиці Павла Дибенка та Павлика Морозова пропонується перейменувати на честь українських вчених – відомих археологів-дослідників Оболоні Івана та Ганни Шовкопляс, а також видатного гідролога Академіка Оппокова.

Окрім того, вулицю Профінтерну у Голосіївському районі пропонується перейменувати у Забайківську (від назви місцевості, де вона розташована), а проспект Героїв Сталінграда в Оболонському районі – на проспект Славутицький.

Департамент суспільних комунікацій пропонує киянам долучитися до громадського обговорення, яке відбуватиметься у формі електронної консультації на офіційному веб-сайті Київської міської державної адміністрації. Так, після реєстрації на сайті КМДА у рубриці «Е-МІСТО» – «Громадське обговорення проектів нормативно-правових актів», усі охочі зможуть залишити свій «голос» – погодитися або не погодитися із запропонованими проектами, висловити свої пропозиції та зауваження.

Громадське обговорення триватиме протягом двох місяців (до 25 квітня 2016 року).

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]