Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Перш ніж придбати нерухомість у столиці, треба обов’язково перевірити законність зведення будинку»

04 березня 2016 року, 20:47

Кожен, хто планує придбати нерухомість на первинному ринку у столиці, має перевірити на сайті міської адміністрації законність зведення будинку, аби не потрапити до рук аферистів. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу «Україна».

«Як тільки ми дізнаємося про початок незаконного будівництва, виїжджаємо на місце і зупиняємо його. Однак, у столиці на будівельному ринку працює багато «ділків», які намагаються зводити житлові будинки без жодних дозволів. Тому я звертаюсь до всіх киян: перш ніж придбати нерухомість, обов’язково перевірте законність зведення будинку на сайті міської адміністрації, аби потім не потрапити до рук аферистів», – наголосив Віталій Кличко.

Мер підкреслив, що у випадках, коли незаконний будинок вже був зведений і в ньому живуть люди, міська влада шукає компромісне рішення, аби ввести його в експлуатацію, і власники не втратили своє житло.

«У бюджеті немає коштів, аби компенсувати власникам квартир вартість житла у незаконно зведеному будинку. Це десятки та навіть сотні мільйонів гривень.  У таких випадках ми шукаємо компромісні рішення – яким чином такі споруди ввести в експлуатацію», – зазначив міський голова.

Віталій Кличко також додав, що розраховує на більш ефективну роботу правоохоронців, адже міська влада передала їм велику кількість матеріалів про незаконні будівництва.

Перевірити законність будівництва будинку у столиці можна на спеціальному сайті.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]