Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Розпочато реконструкцію сходів Старокиївської гори від Пейзажної алеї до урочища Гончарі-Кожум’яки – Олександр Спасибко

12 березня 2016 року, 15:34

Розпочато реконструкцію сходів Старокиївської гори від Пейзажної алеї до урочища Гончарі-Кожум’яки. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Спасибко під час інспектування Пейзажної алеї.

«Пейзажна алея – це сучасна паркова зона у центрі міста Києва. Вона була закладена у 1980 році. За проектом архітектора Авраама Мілецького були спроектовані та побудовані дерев’яні сходи, які ведуть від Пейзажної алеї на Поділ до урочища Гончарі-Кожум’яки. Зараз сходи знаходяться у незадовільному стані та потребують негайного ремонту та відновлення. Тож цього року з бюджету міста передбачено фінансування на ремонт та відновлення сходів», – сказав він.

Заступник голови КМДА Олександр Спасибко розповів, що реконструкція сходів ініційована Київською міською державною адміністрацією та ГО «Андріївсько-пейзажна ініціатива» як перший крок у створенні Ландшафтного парку, до якого входять сквери на Пейзажній алеї, схили Старокиївської гори, гір Десятинки, Щекавиці та Киселівки. Участь в архітектурному бліц-конкурсі на кращий проект реконструкції сходів беруть окремі фахівці та авторські колективи. Уже 15 березня відбудеться визначення переможця ідеї.

«Цього літа кияни та гості міста матимуть можливість користуватися відновленими сходами, що ведуть на Поділ. Важливо, щоб сходи були міцними, широкими та зручними для туристичних груп», – сказав Олександр Спасибко.

БІльше фото події у галереї

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]