Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві реалізують проект USAID «Реформа ВІЛ-послуг у дії»

16 березня 2016 року, 12:14

За результатами обґрунтованого відбору пілотних областей проекту USAID «Реформа ВІЛ-послуг у дії», проведеного з урахуванням думки ключових національних партнерів, Київ визначено одним з пріоритетних регіонів для впровадження проекту. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник після зустрічі з директором офісу охорони здоров’я Агентства США з міжнародного розвитку USAID в Україні Чарльзом Лерманом, старшим радником з питань ВІЛ/СНІД відділу охорони здоров’я Агентства США з міжнародного розвитку Паолою Павленко та представниками ТОВ «Делойт Консалтінг Оверсіз Проджект».

Під час зустрічі директор офісу охорони здоров’я USAID в Україні Чарльз Лерман наголосив, що сьогодні проект діє у шести регіонах України. Столиця є регіоном із високим рівнем захворювання на ВІЛ/СНІД. Але місто Київ, як сьомий учасник проекту, вибране не лише завдяки існуючій проблемі. Світовій громадськості імпонує активна позиція щодо цього питання нинішнього керівництва столиці, особливо міського голови Віталія Кличка. Чарльз Лерман наголосив, що для успішної реалізації проекту та плідної співпраці з USAID, важливим важелем є готовність КМДА взяти на себе головну роль у просуванні головних принципів та засад, закладених в основну його мету. Йдеться про досягнення до 2020 року цілей 90-90-90 (90% обстежених мають бути інформовані про свою хворобу; з них 90% мають отримувати специфічну антиретровірусну терапію; серед тих, хто отримує лікування, 90% мають досягти низького рівня вірусного навантаження, який унеможливлює передачу інфекції іншим).

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник поінформував учасників зустрічі, що на сьогодні при КМДА вже створено Координаційну раду з питань протидії ВІЛ/СНІДу, та виявив готовність внести корективи до Положення про Координаційну раду з метою розширення поля її діяльності.

«Міська влада не тільки зацікавлена у створенні дієвої програми протидії ВІЛ/СНІДу та у плідній співпраці з проектом, а вбачає у співпраці з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) конкретний шлях до реалізації планів у частині реформування галузі охорони здоров’я столиці загалом», – запевнив Микола Поворозник.

За результатами зустрічі прийнято рішення провести розширену конференцію за участю зацікавлених сторін щодо питань реформування системи охорони здоров’я у Києві.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]