Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столична влада запровадить систему аукціонів нової генерації

23 березня 2016 року, 17:38

Столична влада підписала Меморандум про розвиток та імплементацію системи децентралізованих онлайн-аукціонів. Це черговий крок Києва на шляху до повної відкритості та боротьби із корупцією. Про це заявив під час підписання Меморандуму перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. Він також наголосив, що за допомогою цієї системи кияни зможуть легально передавати права на майно через онлайн-аукціони.

«Київ – єдине в Україні місто, де впроваджено прозорий електронний бюджет, ми впевнено переходимо від закритих і часто затягнутих у часі процедур до відкритих онлайн-систем. Завдяки цьому управління містом буде ефективнішим, а доходи збільшаться на 15-20%», – підкреслив перший заступник голови КМДА.

Система «E-Auction 3.0» – це децентралізований електронний аукціон нової генерації. Він забезпечує прозорість та рівні можливості для учасників ринку оренди та продажу державного майна. Це допоможе виключити корупційну складову у процесі управління активами держави. Аукціон на базі технології Blockchain, який впроваджуватиметься в Україні, стане однією з перших у світі системою використання державою децентралізованої горизонтальної системи для приватизації та оренди державного майна, ліцензій тощо. Дана система здатна докорінно змінити економічну модель, дозволяє вийти за рамки існуючих кордонів та є ефектним інструментом боротьби з корупцією.

«Боротьба з корупцією є пріоритетною для команди Віталія Кличка. І Київ є лідером у втіленні тих рішень, які спрямовані не лише на інновації, але й на конструктивні зміни, які викорінюють корупційні важелі», – наголосив Геннадій Пліс.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]