Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Ми повинні затвердити антикорупційну програму для столиці та ухвалити її на Київраді»

28 березня 2016 року, 12:38

Столична влада продовжує боротьбу з корупцією. І сьогодні наше завдання – остаточно затвердити рамочну антикорупційну програму для Києва. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час засідання Антикорупційної ради.

«У нас сьогодні важливе завдання – остаточно затвердити рамочну антикорупційну програму для Києва, після чого я передам її на затвердження в Київраду. Я прошу Володимира Прокопіва забезпечити максимально швидке проходження її в Київраді, щоб не повторювалась ситуація, яка створилась навколо положення про процедуру конкурсного відбору директорів комунальних підприємств. Півроку на розгляді в комісіях – це неприпустимо!» – підкреслив Віталій Кличко. 

Він зазначив, що Київ як столиця повинен подавати приклад, зокрема, і в боротьбі з корупцією.

«Ми першими створили Антикорупційну раду, ми першими ввели систему електронних закупівель, першими зробили відкритий бюджет. Ми повинні бути першими у впровадженні рамочної антикорупційної програми», – зазначив Київський міський голова.

Мер зауважив, що у порядку денному засідання Антикорупційної ради багато важливих стратегічних питань, вирішення яких додасть ще більшої відкритості та прозорості в управлінні містом. «А це, я впевнений, є запорукою знищення корупції», – наголосив Віталій Кличко.

«Сьогодні  заслухаємо звіт про стан виконання заходів щодо запобігання та зменшення ризиків корупції у частині створення реєстрів та переліків відкритих даних, забезпечення вільного та безперешкодного доступу до інформації на Єдиному веб-порталі територіальної громади Києва», – зазначив мер Києва.

Також у порядку денному, зазначив Віталій Кличко, питання щодо розробки нового Порядку проведення інвестиційних конкурсів та презентація концепції діяльності КП «Київське інвестиційне агентство» щодо запобігання та зменшення ризиків корупції.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]