Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Директора гімназії «Київська Русь» звільнено за грубі порушення

14 квітня 2016 року, 20:53

13 квітня 2016 року за ряд системних грубих порушень було достроково розірвано трудовий договір з директором гімназії «Київська Русь» Дарницького району Багалікою Юлією Олександрівною.

Так, протягом року директор ігнорувала як скарги батьків та учнів на підозрілий запах, так і повідомлення про погіршення стану здоров’я дітей. Цим вона піддала небезпеці всіх, хто перебував у навчальному закладі. Коли батьки учнів звернулися до санітарно-епідеміологічної служби, у повітрі шкільних кабінетів та спортивної зали було виявлено значне перевищення норми шкідливих речових – формальдегіду і фенолу. Така недбалість директора ставила під загрозу здоров’я і життя дітей, а також всіх, хто працював у гімназії.

17 березня 2016 року було зафіксовано кричущий факт перебування директора гімназії «Київська Русь» на робочому місці у стані алкогольного сп’яніння. Про це було складено відповідний акт – керівництво міста назвало такий випадок аморальним, особливо для освітянина, який під час свого робочого дня відповідає за життя та безпеку дітей.

Крім того, мали місце порушення, які стосувалися фінансово-господарської діяльності закладу. Так, керівник гімназії перевищила свої повноваження при укладанні Договору про співробітництво з громадською організацією «Київська міська та обласна федерація «Бейсболу і Софтболу». Умови договору передбачали вільний доступ та можливість використовувати територію спортивного майданчика гімназії, що по суті означало незаконне надання комунального майна в оренду безкоштовно. Це спричинило значні збитки – бюджет міста втратив більше 65 тис гривень.

Також останнім часом міська влада отримала низку звернень від батьків учнів, з аудіо підтвердженням неетичної поведінки директора під час навчально-виховного процесу та батьківських зборів.

Нового ж директора гімназії «Київська Русь» визначать за результатами відкритого конкурсного відбору на заміщення посад директорів загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів Києва, який буде оголошено незабаром. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]