Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Суд унеможливив перепродаж землі під сквером Небесної Сотні – Володимир Бондаренко

26 квітня 2016 року, 16:24

«Суд унеможливив перепродаж землі під сквером Небесної Сотні. Тільки що задоволене клопотання прокуратури та КМДА», – заявив сьогодні керівник апарату Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко. Він нагадав, що з 2007 року цю землю кілька разів перепродавали.

«Позиція міста чітка – жодного будівництва у Сквері Небесної Сотні не буде. Ми повернемо цю землю у власність громади», – запевнив Володимир Бондаренко.

Як відомо, сквер Небесної Сотні на вулиці Михайлівській власними зусиллями облаштували місцеві мешканці та волонтери. Уже кілька років вони боряться проти забудови цього місця, де планували звести готель. У січні цього року Київський міський голова Віталій Кличко доручив створити спільну робочу групу з активістів і представників столичної влади з метою повернення до комунальної власності земельної ділянки на вулиці Михайлівській та збереження розташованого на ній скверу.

Нагадаємо, що дві прилеглих ділянки, на одній з яких розташований сквер, належали одному власнику. Договір оренди однієї з цих ділянок розірвала Київрада. Щодо другої ділянки, яка перебуває в приватній власності, тривали переговори з метою пошуку альтернативних судовим варіантів щодо її повернення до комунальної власності.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]