Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко оглянув інтерактивну виставку «Місто-привид. Світова прем’єра подорожі» до роковин Чорнобиля

26 квітня 2016 року, 19:44

Київський міський голова Віталій Кличко побував на відкритті віртуального інтерактивного музею Чорнобиля під назвою «Місто-привид. Світова прем’єра подорожі» в Музеї історії Києва та на презентації інноваційного проекту Chernobyl VR Project – віртуального туру Чорнобилем і Прип’яттю, який призначений для пристроїв віртуальної реальності.

У вітальному слові мер наголосив, що польські розробники зробили дуже важливу справу, адже використання сучасних технологій дозволить донести інформацію про аварію на ЧАЕС до молодого покоління, яке знає про трагедію тільки з розповідей.

«Сподіваюся, дякуючи таким додаткам як Chernobyl VR Project про історію катастрофи та про постраждалих в ній наших співвітчизників дізнаються у всьому світі», – зазначив мер.

Віталій Кличко зауважив, що аварія на ЧАЕС торкнулася тисячі сімей та закликав присутніх вшанувати пам'ять загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання.

«Кожен, хто відвідає виставку зможе зробити маленьку віртуальну подорож в Чорнобиль. Завдяки новітнім технологіям створюється ефект присутності в Чорнобилі чи Прип’яті, можна побачити, що відбувається навколо тебе», – зазначив мер у коментарі журналістам.

Організаторами заходу є польська компанія The Farm 51, Фундація «Відкритий Діалог», Український інститут національної пам'яті, Агенція Іміджу України та громадська організація Global Ukraine. Прем'єра відбувається за підтримки та під патронатом Голови Київської міської державної адміністрації.

Охочі можуть відвідати виставку у Музеї історії Києва з 26 квітня до 10 травня.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]