Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві після ремонту запустили центральні фонтани, які працюватимуть до кінця вересня

29 квітня 2016 року, 12:52

З 29 квітня у столиці відновлюють роботу чотири центральні фонтани після проведеного ремонту. До 1 травня у Києві працюватимуть усі фонтани, крім «Каскадного», який запрацює після ремонту з липня цього року. Також відновлять роботу Русанівських фонтанів. До середини 2017 року міська влада планує запустити в роботу всі київські фонтани, в тому числі, фонтанні комплекси у вигляді куль на Майдані Незалежності, які були пошкоджені під час Революції Гідності. Про це сьогодні під час запуску фонтанів розповів заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

На відновлення фонтанних комплексів за останній рік виділено 1,7 млн грн. Вони працюватимуть до кінця вересня з перервою лише на санітарний день у понеділок.

«Фонтани стають окрасою кожного міста, тому я переконаний, що у Києві вони повинні працювати для киян та гостей Києва. У нас налічується понад 30 фонтанних комплексів, частина з яких тривалий час не працювала. На балансі спеціалізованого підприємства (СВКП) «Київводфонд» знаходиться 8 фонтанів, на балансі КО «Київзеленбуд» – 22. Ми провели інвентаризацію і цього року відремонтували 5 фонтанних комплексів у центрі Києва. На їхній ремонт виділили 1,7 млн грн. Провели ремонт та заміну мереж, водоводів, замінили обладнання – крани, форсунки, проведено ремонт електронасосного обладнання, ремонт підпірних стінок, облаштування плитки тощо», – повідомив заступник голови КМДА.

У «Київзеленбуді» зазначають, що після минулого сезону на всіх фонтанах провели поточний ремонт, перевірили системи подачі води, провели зовнішні оздоблювальні роботи. Велика частина фонтанів, що знаходяться в центральній частині міста, вже введені в роботу, інші запрацюють до 1 травня і будуть функціонувати до 30 вересня.

За словами заступника голови КМДА, протягом наступних 1,5 року планується відремонтувати два фонтанні комплекси на Майдані Незалежності, які постраждали під час Революції Гідності – «Великий» та «Малі» (6 куль). Фонтани потребують масштабної реконструкції, вартість яких майже 5 млн грн. Кияни зможуть побачити його в роботі орієнтовно вже в травні-червні 2017 року.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]