Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міські ліси підготують до пожежонебезпечного періоду 2016 року

24 травня 2016 року, 15:43

Для охорони міських лісів від пожеж розпорядженням КМДА затверджено заходи щодо підготовки зелених насаджень до пожежонебезпечного періоду 2016 року. Їхня загальна територія, яка підпорядкована комунальним лісопарковим господарствам КО «Київзеленбуд», становить 31 622 га. З них 29 143 га вкриті лісовою рослинністю, 715 га – лісові шляхи, просіки та протипожежні розриви, 703 га – нелісові землі.

Згідно з розпорядженням, буде створено оперативний штаб з ліквідації лісових пожеж, до стану повної технічної готовності приведуть протипожежну техніку, обладнання, спостережні вежі та засоби звʼязку. Також виявлять та ліквідують захаращеність та стихійні сміттєзвалища, наслідки сніголамів і вітровалів. Відремонтують та підтримуватимуть у належному стані протипожежні водоймища та резервуари для забору води.

Під час пожежонебезпечного періоду також буде заборонений заїзд на територію лісового фонду (крім транзитних шляхів) машинам та іншим механізмам, крім тих, що використовуються для лісогосподарських потреб. Комплекс цих та інших запланованих заходів не потребує додаткового фінансування з міського бюджету і здійснюватиметься за кошти, передбачені на благоустрій.

Нагадаємо, що восени в міських лісах також тривала підготовка до весняних робіт з лісовідновлення. Усього фахівці КО «Київзеленбуд» створили 103 га нових зелених насаджень, підготували 95 га для висадження лісових культур на цей рік.

Як відомо, міські ліси поліпшують температурний, радіаційний режими та режим вологості, зменшують силу вітру, знижують акустичне навантаження. А для киян і мешканців міста на території міських лісів створено 38 зон відпочинку, за якими доглядають фахівці лісопаркових господарств.

Зеленбудівці звертаються до киян та гостей міста з проханням бути обережними з вогнем на території зелених насаджень, особливо у спекотну та суху погоду.   

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]