Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві створили Регіональну раду стейкхолдерів професійно-технічної освіти – Ганна Старостенко

24 травня 2016 року, 17:23

Київ починає масштабну модернізацію та реформування професійно-технічної освіти з метою не лише покращення умов та якості навчання, а й відповідності підготовки кадрів сучасним вимогам суспільства. З цією метою сьогодні, 24 травня, було створено Регіональну раду з питань професійно-технічної освіти. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

«Сьогодні у Києві функціонує 26 профтехучилищ та ліцеїв, які готують робітничі кадри. Згідно із законодавчими змінами, саме з цього року повне фінансування цих закладів перейшло на бюджет міста, а це відповідно додаткові 332 млн грн на рік. Саме тому Київ зацікавлений у якісній модернізації столичних ПТУ, визначенні тих професій, які користуються найбільшою популярністю на ринку праці та встановленні тісного контакту з київськими роботодавцями», – наголосила вона.

До складу Регіональної ради стейкхолдерів увійшли представники міської влади, професійно-технічних закладів та київських роботодавців, зокрема ДП ВО «Київприлад», БМУ-2 ПАТ «Трест «Київелектромонтаж», ВАТ «Меридіан», ДП «Антонов», Асоціації кулінарів України, шеф-кухар «VD Restaurant Park», Національного галузевого партнерства в легкій промисловості Fashion Globus Ukraine та інші.

«Надзвичайно важливо, щоб саме київські підприємці брали участь у формуванні замовлення, яке б відповідало сучасним вимогам ринку праці столиці, а випускники наших закладів профтехосвіти отримували гарантоване робоче місце», –додала Ганна Старостенко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]