Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

«Ми повинні подолати байдужість та упередженість до людей, які живуть з ВІЛ/СНІД», – Микола Поворозник

25 травня 2016 року, 9:10

Ми повинні подолати байдужість та упередженість до людей, які живуть з ВІЛ/СНІД. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник під час відкриття Центру духовно-психологічного супроводу хронічно хворих людей «Будинок Марфи і Марії».

Під час церемонії відкриття відбулася спільна молитва представників п’яти релігійних конфесій. Цим вони продемонстрували толерантність, підтримку та неупередженість до людей, які живуть з ВІЛ, що відображає позицію Всеукраїнської Ради Церков та Релігійних Організацій у питаннях протидії епідемії ВІЛ-інфекції в Україні.

«Великим кроком є те, що у протистоянні людини з хворобою, вона знаходить підтримку і допомогу як в медичних установах, так і в духовних центрах. Адже подолання байдужості і дискримінації людей, які живуть з ВІЛ – є запорукою прогресу у боротьбі зі СНІДом та однією з головних вимог ініціативи Fast Track Cities, до якої приєдналося місто Київ. Міська влада щиро підтримує спільну ініціативу християнських церков України та відкриття в Києві центру духовно-психологічного супроводу хронічно хворих людей», – сказав Микола Поворозник.

Зауважимо, «Будинок Марфи і Марії» створено як центр духовно-психологічної підтримки людей, які мають важкі хронічні інфекційні захворювання (ВІЛ/СНІД, хронічні гепатити та інші), їхніх близьких і спеціалістів, які працюють у цій сфері.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]