Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Теплопостачальники мають відпрацювати ефективний механізм реструктуризації боргів за «комуналку» – Петро Пантелеєв

25 травня 2016 року, 13:22

Міська влада вже розпочала підготовку до наступного опалювального сезону та розробила комплекс заходів, що дозволять зменшити вартість теплової енергії для киян. До кінця року буде становлено 3,2 тисячі лічильників. Як свідчить практика минулого опалювального сезону, середня вартість опалення у будинках, де є лічильник, становив 8-9 грн за м кв, тоді як тариф – 16,14 грн за квадрат. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час прес-брифінгу в ІА «Інтерфакс».

«Уже зараз місто розпочало підготовку до зими і розробило комплекс енергозберігаючих заходів, які дозволять знизити вартість комунальних послуг для мешканців столиці. Місто націлене на використання усіх доступних шляхів та методів, аби зменшити фінансове навантаження на людей. Уже розпочато процес встановлення лічильників. До кінця року буде встановлено 3,2 тисячі. Таким чином усі будинки, де технічно можливо встановити прилад обліку, будуть розраховуватися за тепло за лічильниками. Як свідчить практика попереднього опалювального сезону, вартість теплопостачання в будинках з лічильниками становила близько 8-9 гривень за кв метр. Тобто майже в половину менше, ніж тариф (взято за період усі місяці опалювального періоду жовтень-квітень)», – повідомив заступник голови КМДА.

У Києві діє програма муніципальних грантів на енергозбереження за умовами співфінансування 70% на 30%. Наприклад, реконструкція індивідуального теплопункту, яку можна виконати за грантові кошти, дає економію енергоресурсів, а тому й коштів, понад 20%.

«Я також звертаю увагу теплопостачальних організацій: необхідно запровадити доступний та зрозумілий механізм реструктуризації боргу для споживача та провести роз’яснювальну роботу з цього приводу. Адже ми повинні забезпечити належний баланс взаєморозрахунків за енергоносії, але й враховувати фінансове навантаження на людей, спричинене вартістю «комуналки», – підкреслив Петро Пантелеєв.

Крім того, він нагадав про можливість отримання субсидій для малозабезпечених сімей. Сьогодні більше 204 тисяч родин отримують субсидію на житлово-комунальні послуги.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]