Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці відзначили 100 кращих дитячих робіт із теми чистоти довкілля

25 травня 2016 року, 19:13

Сьогодні у Київській міській державній адміністрації нагородили авторів сотні кращих робіт у рамках міського конкурсу «Обери чисте майбутнє». Загалом на конкурс, який покликаний привернути увагу до збереження чистоти й благоустрою навколишнього середовища, подано понад 800 робіт.

Дипломи та подарунки кожному з переможців вручив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Роботи вражають своєю прямотою та безпосередністю, тим, як щиро діти сприймають проблеми екології та довкілля, ставленням до збереження чистоти. Актуальність цього питання яскраво підтверджують цифри. Щодня кожен киянин залишає за собою близько 1 кг відходів. За рік мешканці Києва гуртом виробляють величезну кількість сміття. Якщо її завантажити у вагони потяга, то довжиною цей потяг був би від Києва до Одеси й назад. Дуже важливо, аби міська влада спільно з громадою діяли спільно, кожен на своєму рівні. Адже прості речі, такі як кинута в урну бляшанка, цивілізоване вивезення сміття, здатні дати результат вже зараз. І про це нам говорять наші діти за допомогою свого таланту», – сказав під час нагородження заступник голови КМДА.

За словами одного з організаторів конкурсу – директора КП «Київкомунсервіс» Євгена Русіна, інціатива має вже 5-річну історію.

«Цього року в конкурсі взяли участь учні загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів з усіх 10 районів Києва. Було представлено величезну, на наш погляд, кількість робіт – 815 одиниць. Це чотири номінації за різними віковими категоріями від 8 до 16 років: малюнок, сувенір «Друге життя відходам», еко-сумка, як альтернатива одноразовій тарі та упаковці, відеоробота. Для нашого підприємства – це важливий соціальний проект, який дає змогу спонукати містян більш відповідально ставитися до проблеми поводження з відходами», – сказав Євген Русін.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]