Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У День Києва в столиці відбудеться Міжнародна велогонка Race Horizon Park 2016

26 травня 2016 року, 17:33

У рамках святкування Дня Києва, протягом трьох днів – 27, 28 та 29 травня – у столиці відбудеться Міжнародна велогонка Race Horizon Park 2016.

Так, 27 травня, з 9:00 до 14:00 відбудеться перша велогонка – Horizon Park Race for Peace. Зірковий пелотон рухатиметься так званим «олімпійським кільцем», збудованим перед Олімпійськими іграми 1980 року між смт Чабани, с. Віта-Поштова та с. Круглик. Маршрут: заправка «КЛО» – вул. Кірова – вул. Машинобудівників – вул. Шевченка – вул. Круглицька – вул. Вітянська – вул. Садова – Велотрек. Зазначені вулиці частково будуть перекриті на час велогонки.

У суботу, 28 травня, відбудеться головне спортивне змагання – шосейна міжнародна велогонка для чоловіків – Horizon Park Race Maidan.

Крім того, цього року вперше відбудуться професійні міжнародні велозмагання серед жінок – Horizon Park Women Challenge.

Цього ж дня столичні велосипедисти організованими колонами з 10 районів міста приїдуть на Європейську площу для участі у велопробігу. Збір на площі з 9:00. Святковий парад стартує за маршрутом: Європейська площа – Майдан Незалежності – вул. Хрещатик – вул. Велика Васильківська – вул. Ковпака – вул. Антоновича – м. Либідська (розворот) – вул. Велика Васильківська – вул. Хрещатик – пл. Європейська – Володимирській узвіз – Пл. Поштова – Гаванський міст – вул. Набережно-Рибальська – Парк Дружби народів. У зв’язку з проведенням велозмагань автомобільний рух буде обмежено з 8:00 до 18:00 на Європейській площі, вул. Хрещатик, вул. Велика Васильківська, вул. Загородня, вул. Антоновича, пл. Либідська.

У неділю, 29 травня, у Солом’янському районі столиці відбудеться третя велогонка – Horizon Park Classic, перед стартом якої традиційно відбудуться змагання для чоловіків-аматорів – Horizon Masters Cup.

Перекриття доріг буде здійснюватися з 8:00 до 14:00 на вул. Миколи Грінченка, вул. Кіровоградській, просп. В. Лобановського, вул. Андрія Головка, вул. Солом’янська, вул. Протасів Яр.

Також у неділю, 29 травня, з 12:00 до 15:00 здійснюватиметься повне перекриття руху транспорту у Вишгородському районі Київської області на ділянці траси смт. Димер (вул. Горького, 42) – с. Сухолуччя (вул. Миру, 2)

У міжнародній велогонці візьме участь рекордна кількість учасників – 17 іноземних та 11 українських команд, та вперше будуть діяти окремі фан-зони різних країн (вздовж вул. Васильківської).

Велогонка проходитиме за підтримки Київської міської державної адміністрації, Департаменту освіти і науки, молоді та спорту, Федерації велоспорту України, Міністерства молоді та спорту України, КОДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]