Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У рамках пілотного проекту КМДА шість житлових будинків встановили систему захисту від крадіжок

27 травня 2016 року, 15:53

У шести столичних житлових будинках у рамках пілотного проекту встановлено систему захисту від крадіжок. Це спільний проект міської влади та управління поліції охорони з фізичної безпеки м. Києва. Сьогодні одну з таких систем у будинку на вулиці Тростянецькій, 51 випробував на міцність заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«У цьому будинку мешканці шляхом проведення будинкових зборів вирішили встановити сигналізацію, яка допомагає попереджати незаконне проникнення до підвалу та в інші приміщення будинків. У рамках пілотного проекту місто та управління поліції охорони з фізичної безпеки м. Києва встановили спеціальне обладнання. Воно дозволяє викликати наряд поліції при несанкціонованих спробах відчини підвал, де знаходиться теплолічильник чи ліфтове приміщення з ліфтовим обладнанням. Із жовтня минулого року ми зафіксували більше 70 крадіжок приладів обліку, а щодо ліфтових котушок статистика ще гірша: щомісяця це сотні випадків. Тому більш раціонально та безпечно встановити захист, за який відповідатиме надійна державна структура. Тим більше, абонплата за обслуговування системи – в межах 3-5 грн на місяць з квартири (залежно від величини будинку). Це значно економніше, адже у разі крадіжки лічильника люди втрачають можливість сплатити на 20-30% менше за опалення, а це 200-300 грн на місяць», – розповів Петро Пантелеєв.

Усього систему захисту від крадіжок у столиці встановили у шістьох будинках – три в Оболонському районі та ще три – у Дарницькому. Заступник голови КМДА перевірив на практиці готовність охоронної служби.

«Ми інсценували напад зловмисників на будинок: мені довелося умовно ламати двері підвалу будівлі. Протягом кількох хвилин прибув наряд охорони, тому для першого разу системі можна поставити «залік». Надалі робота охоронців буде такою ж надійною та оперативною», – пояснив він.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]