Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міська влада підтримуватиме впровадження смарт-проектів – Геннадій Пліс

31 травня 2016 року, 17:34

Столична влада підтримує ті ідеї, які генеруються і створюються у рамках СмартХабу. Про це під час зустрічі з мером Вільнюса Ремігіюсом Шимашюсом та представниками ініціативи Kyiv Smart City повідомив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. За його словами, це можливість краще розуміти сучасні потреби киян.

«Наша функція тут як влади – підтримати і допомогти у впровадженні цих проектів. Зокрема, проекти Kyiv Smart City», – підкреслив Геннадій Пліс.

Засновник ГО IT-волонтерів «Social Boost» та засновник 1991 Open Data Incubator Денис Гурський переконаний: «Наші міські проекти дуже скоро стануть невід’ємною частиною цифрової інфраструктури Києва. Ці проекти створюватимуться у тісному контакті з Kyiv Smart City та столичною владою, представники якої стануть менторами та нададуть доступ до внутрішньої інфраструктури органів влади.  Ми впевнені, що це не тільки розвиватиме співпрацю держави та приватного сектору, але й змінить сам підхід для розвитку міських проектів, спрямованих на покращення життя киян».

Такої ж думки і Ярослава Бойко, співкоординатор ініціативи Kyiv Smart City: «Киянам важливо зрозуміти, що ініціатива повинна йти, у першу чергу, від вас і від вашого бажання щось змінити навколо. Ви – мешканці міста. І зараз унікальний момент, коли у ваших руках є всі інструменти та можливості для того, щоб впливати на життя Києва. Головне – ваше бажання».

Мер литовської столиці поділився досвідом впровадження smart-технологій у Вільнюсі та розповів, як саме використовуються відкриті дані в міській цифровій інфраструктурі. За його словами, місто якісно змінюється завдяки цим інноваціям.

«Нам дуже приємно, що Київ усього за рік зміг зробити так багато позитивних змін та впровадити велику кількість smart-рішень. Дуже добре, що поступово відкриваються міські дані. Адже важливо розуміти, що влада не повинна і не може нічого приховувати. Це життя міста і всі ці речі мають бути абсолютно прозорими та відкритими громадськості. Тоді у активістів та інноваторів буде можливість створювати ті рішення та сервіси, які ще краще поєднають мешканців міста та тих, хто керує містом. Що є запорукою успішного і гармонійного розвитку», – зазначив мер Вільнюса Ремігіюс Шімашюс.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]