Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міська влада розширила спектр робіт для отримання грантів на енергозбереження для будинків, у яких створено ОСББ та ЖБК

01 червня 2016 року, 14:03

Міська комісія розглянула 75 заявок мешканців будинків Києва, у яких створено ОСББ та ЖБК, на отримання грантів на проект енергозбереження. Наразі місто виділило 20 млн грн, однак Київрада може прийняти рішення про збільшення цієї суми. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Конкурс передбачає, що будинки-переможці отримають гранти від міської влади, яка оплачує 70% вартості робіт з енергозбереження, а інші 30% збирають мешканці багатоповерхівки.

«Минулого року конкурс цілком виправдав себе, мешканці 13 будинків отримали від міста кошти. Цього року ми вже отримали 75 заявок. У більшості  люди прагнуть замінити вікна та двері, замінити освітлення на енергозберігаюче, утеплити фасад, модернізувати будинкові мережі та теплові пункти тощо», – наголосив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він також повідомив, що на останній сесії Київради прийнято рішення про розширення спектру послуг. Так, додали наступні види робіт: реконструкція систем теплопостачання та/або гарячого водопостачання із застосуванням відновлюваних та альтернативних джерел енергії; капітальний ремонт або технічне переоснащення внутрішнього будинкового електричного обладнання.

«Переможці конкурсу будуть визначатися на основі того, наскільки ефективними є запропоновані заходи, наскільки вони економлять тепло, світло тощо. Головне, що у результаті виграють самі люди, які після цього сплачуватимуть значно менше за комунальні послуги», – пояснив Петро Пантелеєв

Планується, що на 3 червня  відбудеться додаткове засідання комісії, аби відпрацювати проекти з тими конкурсантами, до пропозицій яких є зауваження фахівців.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]