Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столиця планує збільшити кількість контейнерів для роздільного збору відходів

14 червня 2016 року, 17:03

Київ планує поступово збільшити кількість контейнерів для роздільного збору твердих побутових відходів (ТВП). Для початку Комунальне підприємство «Київкомунсервіс» пропонує встановлювати майданчики не менш ніж з двома видами боксів: один для скла полімерів, паперу, інший – для змішаних і харчових відходів. Про це повідомив директор КП «Київкомунсервіс» Євген Русін.

«Контейнери для роздільних відходів дають змогу вторинну сировину вивозити у пункти прийому, а змішані відходи — на полігон. За будь-яких умов у боротьбі з ТПВ вирішальну роль відіграє особисте ставлення кожного з нас до цієї проблеми. Найперше – це сортування, адже розділення ТПВ значно зменшить кількість відходів, що йдуть на сміттєзвалища. Зараз у столиці, в зоні обслуговування КП «Київкомунсервіс» 3000 баків для роздільного збору. Щомісяця ми будемо збільшувати цю цифру на 50 одиниць», – зауважив Євген Русін під час прес-конференції у прес-центрі РИА Новости Украина.

За його словами, ще у 2015 році в місті було відкрито 1200 точок збору батарейок.

«Слід враховувати, що при неналежному поводженні з ними та потрапляння їх до побутового сміття, в ґрунт чи воду вони становлять значну загрозу для довкілля та людини», – пояснив Євген Русін.

За його словами, роздільне збирання ТПВ є одним із варіантів ефективного вирішення проблем у сфері поводження з ними.

«Користь роздільного збирання ТПВ населенням виявляється, зокрема, у зменшенні навантаження на полігони твердих побутових відходів та покращенні екологічного стану», – сказав він.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]