Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Підвищення тарифів на тепло та гарячу воду може призвести до колапсу в розрахунках за комунальні послуги»

15 червня 2016 року, 22:19

Підвищення тарифів на тепло та гарячу воду може призвести до колапсу у системі розрахунків за комунальні послуги. Тому уряд та НКРЕ мають переглянути своє рішення. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в інтерв'ю телеканалу «Київ».

Віталій Кличко зауважив, що уряд вдвічі підвищив вартість газу для підприємств, що забезпечують енергоресурсами Київ. Він наголосив, що це потягне за собою різке підвищення тарифів на опалення та гарячу воду для населення.

«НКРЄ пропонує підвищити вартість однієї гігакалорії майже вдвічі. Коли ми підвищимо пенсії та зарплати, тоді можна говорити про здорожчання цих тарифів. Але на сьогодні підвищення тарифів призведе до того, що люди не зможуть платити. А це призведе до зупинки роботи комунальних підприємств», – додав він.

Мер Києва нагадав, що звернувся до керівництва уряду та НКРЕ з пропозицією переглянути їх рішення щодо підвищення тарифів.

«Інакше ми увійдемо в зону ризику. Я не можу бути байдужим до цієї ситуації. Ми сподіваємося, що ці тарифи будуть переглянуті і зменшені. Ми не повинні дійти до колапсу в розрахунках за комунальні послуги», – наголосив Віталій Кличко. Він зауважив, що мав вже розмову з главою уряду та представниками НКРЕ та збирається і надалі їх переконувати у необхідності переглянути тарифи.

Мер Києва також додав, що столична влада робить усе, щоб зменшити фінансове навантаження на киян.

«Ми робимо все, щоб суми у квитанціях були зменшені. Зокрема, за рахунок встановлення лічильників тепла, які до кінця цього року будуть встановлені у 100 відсотках будинків столиці», – наголосив Віталій Кличко.

За словами Київського міського голови, кожен киянин буде знати за який саме обсяг спожитих ресурсів він сплачує. Віталій Кличко нагадав, що завдяки встановленню теплолічильників показник витраченої теплової енергії зменшується на 30-40 відсотків. Відповідно, люди сплачуватимуть менше.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]