Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Відбір членів комісії із представників громадськості для проведення конкурсу на посаду головного архітектора розпочнеться найближчим часом – Олександр Спасибко

21 червня 2016 року, 12:08

Порядок залучення представників громадськості до конкурсної комісії, що обиратиме головного архітектора столиці, та відповідні роз’яснення Нацдержслужби мають бути опубліковані вже цього тижня.  Про це, з посиланням на Національне агентство України з питань державної служби повідомив заступник голови КМДА Олександр Спасибко. Він зауважив, що цей довгоочікуваний Порядок, який дозволить розпочати відбір членів комісії для проведення конкурсу на посаду директора Департаменту містобудування й архітектури КМДА, набере чинності після оприлюднення – тобто, одразу після опублікування.

«Наступним кроком після набуття чинності цього Порядку буде видання наказу та оголошення конкурсу на залучення громадськості до конкурсної комісії з проведення конкурсу на посаду директора Департаменту містобудування й архітектури», – розповів заступник голови КМДА під час чергового засідання робочої групи з підготовки проведення конкурсу на посаду головного архітектора.

Під час засідання робочої групи також обговорювали і питання складу та кількості членів наступної конкурсної комісії, вимоги до кандидатів.

«До складу конкурсної комісії мають входити державні службовці (представники кадрової та юридичної служб), науковці та експерти у відповідній сфері – члени спілки архітекторів та представники громади, що будуть залучені на основі спеціально проведеного конкурсу. Конкурсна комісія буде утворена відповідним розпорядженням за підписом голови КМДА», – пояснив Олександр Спасибко.

«Ми маємо підготувати та забезпечити проведення конкурсу відповідно до нового Закону України «Про державну службу», що вступив в силу 1 травня 2016 року. Наразі ми плануємо оголосити конкурс, дотримуючись закону «Про архітектурну діяльність», та обрати кандидата на посаду директора Департаменту – головного архітектора», – підкреслив заступник голови КМДА.

Нагадаємо, що згідно чинного законодавства термін проведення конкурсу складає 45 днів з дня опублікування оголошення. Робоча група буде рекомендувати конкурсній комісії встановити 15-денний термін подачі документів кандидатами. Після завершення конкурсу протягом 30 днів має відбутися призначення обраного кандидата на посаду.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]