Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Сміття зі Львова не спричинить негативних наслідків для киян

22 червня 2016 року, 15:30

Київ уже прийняв понад 500 тонн твердих побутових відходів зі Львова. Сміття проходить стадію сортування, під час якої відбирається скло, пластик, папір, а все інше направляється для спалення на завод «Енергія». Про це сьогодні під час прес-туру на сміттєспалювальний завод повідомив директор комунального підприємства «Київкомунсервіс» Євген Русін.

«Кожного дня до заводу «Енергія» надходить від 750 до 1100 тонн сміття. У Львові щодня утворюється близько 650 тонн. Ми погодилися прийняти частину відходів зі Львова – виключно у безпечних для киян рамках – до 200 тонн у день, тобто, близько 10 машин у день. Ми маємо запас міцності і не навантажуємо завод на повну потужність», – зауважив Євген Русін.

Він підкреслив, що Київ сьогодні має організаційні та технічні ресурси для допомоги львівському регіону.

«Та екологічна біда, яка сьогодні спіткала Львів, має стати відправною точкою для змін у питанні поводження з побутовими відходами, а також для консолідації зусиль навколо проблеми переробки сміття в усій Україні. Завод «Енергія» працює в штатному режимі. А вже на початку серпня там буде проводитись плановий ремонт і модернізація обладнання, тому ми маємо домовленість зі львівською стороною, що співпрацюємо із врахуванням цього терміну», – повідомив Євген Русін та зауважив, що львівське сміття утилізується на загальних умовах. Транспортування відходів забезпечує муніципалітет Львова.

«Додаткові обсяги сміття зі Львова не несуть для киян негативних наслідків», – наголосив Євген Русін.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]