Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «У своїй роботі я керуюся нормами Конституції і вимагаю дотримання Основного закону від депутатів Київради»

28 червня 2016 року, 14:09

У своїй роботі я доволі часто звертаюся до Конституції і завжди наголошую депутатам Київради, що всі наші рішення ми повинні ухвалювати, керуючись Основним законом держави. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко у коментарі журналістам, відповідаючи на запитання, як часто, виконуючи обов’язки мера столиці, він звертається до положень Конституції України.

«Я доволі часто користуюся Конституцією. Там прописані всі ключові норми, яких ми повинні дотримуватися. Коли виникало резонансне питання, наприклад, щодо преференцій якійсь Церкві, я наголосив, що ми не можемо надавати преференцій чи обмежувати чиїсь права або інтереси за релігійними, національними чи іншими ознаками. Ці права гарантовані Конституцією, цим ми керуємось у своїй роботі. І депутатам, які займаються популізмом, я говорю: ми маємо ухвалювати рішення, не порушуючи Основний закон», ­- підкреслив Віталій Кличко.

Він зазначив, що Київ повинен бути прикладом як змін в країні, так і панування закону, дотримання прав людини.

«Ми станемо європейською країною тоді, коли у нас будуть європейські стандарти життя, повне дотримання демократичних прав і свобод наших громадян, - підкреслив Віталій Кличко. - Люди, які взяли на себе відповідальність за перетворення в країні, повинні робити так, щоби зміни відбулися. І Київ має бути прикладом таких змін. Ми працюємо в цьому напрямку і наше місто вже змінюється», - зазначив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]