Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Спалення у Києві частини сміття зі Львова не спричиняє негативного впливу на екологічну ситуацію в столиці»

30 червня 2016 року, 10:46

Від загального обсягу сміття, яке спалюють на заводі «Енергія» щодоби, львівські тверді побутові відходи становлять трохи більше 15-ти відсотків. І їх спалення не позначається на екологічній ситуації в місті. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час виступу на початку засідання Київради.

«Сьогодні багато відвертих спекуляцій та інсинуацій на тему спалювання у столиці частини сміття зі Львова, – міста, яке потрапило в скрутну ситуацію. Не всім подобається, що Київ допомагає Львову! Так от, щоб не розпускали чутки і не говорили нісенітниць, оперуватиму фактами. Завод «Енергія» сьогодні працює на 30 відсотків від своєї потужності. Від загального ж обсягу сміття, яке спалюють на «Енергії» щодоби, львівські тверді побутові відходи становлять трохи більше 15-ти відсотків!» – наголосив Віталій Кличко.

За висновками СЕС, зазначив мер Києва, викиди у повітря відповідають національним нормам і складають 38% від граничних.

«І такі показники не спричиняють негативного впливу на екологічну ситуацію в місті!» – підкреслив Київський міський голова.

«Тому, попередньо проаналізувавши ситуацію, ми погодилися допомогти львів’янам. А то, знаєте, коли всі розказують, як добре з’їздити на вихідні до Львова, а потім говорять: та нехай розбираються зі своїми проблемами самі, то якось дивно це виглядає. Ми повинні допомагати один одному. Ми живемо в одній країні!» – зазначив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]