Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Пам’ятник Щорсу у столиці демонтують після того, як Мінкульт змінить його статус – Геннадій Пліс

30 червня 2016 року, 16:09

Пам’ятник Миколі Щорсу, встановлений на бульварі Т. Шевченка понад півстоліття тому, перебуває у переліку на демонтаж відповідно до законів про декомунізацію. Про це наголосив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

«Пам’ятник Миколі Щорсу безперечно буде демонтований та перенесений у майбутній музей декомунізації, після його створення Київрадою. Однак наразі цей пам’ятник захищений законом. Згідно з чинною постановою Кабміну № 928 від 03 вересня 2009 року, монумент внесено до Реєстру об’єктів культурної спадщини національного значення. Як тільки Міністерство культури змінить статус пам’ятника – ми його демонтуємо», – запевнив Геннадій Пліс.

 Перший заступник голови КМДА закликав громадськість утриматися від «вандального» способу знесення монументу та дочекатися цивілізованого його демонтажу.

У КМДА сподіваються, що усі формальності якнайшвидше буде виконано і до Дня Незалежності України пам’ятник перемістять із бульвару Тараса Шевченка.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]