Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці розглянули можливість впровадження Бюджету участі

30 червня 2016 року, 16:36

У Київській міській державній адміністрації відбувся круглий стіл із теми: «Впровадження Бюджету участі у місті Києві». Участь у заході взяли голова постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Андрій Странніков, представники Департаменту фінансів та Департаменту суспільних комунікацій КМДА, громадські організації, незалежні експерти тощо.

Для обговорення були представлені проекти документів, розроблені Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень (Інститут) спільно з КМДА щодо запровадження у місті Києві «Бюджету участі» – механізму залучення громадськості до бюджетного процесу.

Бюджет участі – це відкритий діалог між міською владою та громадою міста щодо розподілу частини міського бюджету безпосередньо мешканцями шляхом подання ними проектів, спрямованих на підвищення комфортності проживання у місті, та їх відбору через процедуру відкритого голосування. Проекти, які найбільше підтримають мешканці, реалізуються за рахунок бюджету міста.

Учасники круглого столу також ознайомились із дворічним досвідом впровадження Бюджету участі у місті Черкаси та перевагами цього механізму для підвищення довіри громадськості до влади.

Проекти документів щодо впровадження Бюджету участі в місті Києві, які обговорювалися, розміщено на сайтах КМДА та Інституту. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]