Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

До кінця поточного року у столиці відремонтують 40 бюветних комплексів та збудують вісім нових свердловин

29 липня 2016 року, 13:33

До кінця поточного року у столиці капітально відремонтують 40 бюветних комплексів та збудують вісім нових свердловин для відновлення роботи бюветів. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час інспекції ремонтних робіт бювету на вул. Наумова, 27.

За його даними, міська влада виділила 17,5 млн грн на проведення робіт на бюветних комплексах столиці, адже якісна питна вода залишається одним із пріоритетних питань.

«Ми поставили ціль – за три роки відновити нормальну роботу усіх столичних бюветних комплексів, яких у місті 187. Адже вода з них чиста, якісна, а головне – безкоштовна. Це особливо важливо в умовах підвищення цін на централізоване водопостачання», – повідомив Петро Пантелеєв, додавши, що ще минулого року у столиці не працювало майже 70 бюветів, а за останній рік проведено капремонт 35 комплексів та збудовано дві нові свердловини.

За словами Петра Пантелеєва, на цей рік плани міста ще більш масштабні: 33 бювети потребують буріння нових свердловин, а ще чотири – проведення капремонту.

«Цього року планується виготовлення проектної документації на 10 нових свердловин, будівництво восьми нових свердловин, одна з яких (на вулиці Освіти, 5) вже виконана, а друга (на вулиці Наумова, 27) буде збудована до кінця поточного місяця», – сказав він. Решта свердловин будуть виконані до 30 листопада. Також планується провести капітальний ремонт 40 бюветних комплексів.

Заступник голови КМДА підкреслив, що вода з бюветів є безпечною, оскільки регулярно проходить необхідні лабораторні дослідження, в тому числі Головного управління Держспоживслужби у місті Києві.  

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]