Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Будівництво низки соціальних об’єктів столиці знаходиться на фінальній стадії – Олександр Спасибко

11 серпня 2016 року, 17:32

До кінця року міська влада планує ввести в експлуатацію декілька об’єктів соціальної інфраструктури, що будуються за кошти міського бюджету. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Спасибко під час інспекції об’єктів реконструкції та будівництва, в ході якої він разом з журналістами перевірив готовність до введення в експлуатацію дитсадка, центру соціального обслуговування та оновленого велотреку.

«Роботи з реконструкції та будівництва всіх цих об’єктів виконує КП «Житлоінвестбуд-УКБ», тож наразі це інспекція роботи комунального підприємства в цілому», – підкреслив Олександр Спасибко.

«Триває будівництво дитячого садка на вулиці Вишняківській у Дарницькому районі. Місто взялося добудувати покинуту 20 років тому будівлю. Проектом передбачено добудову та приведення планувальних рішень у відповідність до сучасних будівельних норм», розповів  Олександр Спасибко. Він додав, що дитячий садок матиме 14 групових приміщень (у тому числі 4 ясельні групи), у яких зможуть перебувати 260 дітей, невеличкий плавальний басейн, спортивну та актову зали, харчовий та медичний блоки, а також адміністративні приміщення та приміщення для роботи логопеда та психолога. На території садочка будуть розташовані групові майданчики з тіньовими навісами, майданчики для занять фізкультурою, юних натуралістів, а також вивчення правил дорожнього руху, щоб діти могли приступити до навчання з усіма зручностями.

Інспектуючи наступний об’єкт територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів та центр ранньої реабілітації дітей-інвалідів, – заступник голови КМДА повідомив, що перші роботи з реконструкції колишнього дитячого садка № 403 на вул. О. Теліги, 37-Г було розпочато ще у 2002 році. Потім фінансування було зупинено та об’єкт довгий час залишався незавершеним. Наразі КП «Житлоінвестбуд-УКБ» завершує його реконструкцію за скоригованим проектом  та згідно нового медичного завдання 2015 року.

«При коригуванні проекту враховані вимоги до безперешкодного доступу осіб з обмеженими можливостями та маломобільних груп населення до центру та їх зручного пересування по будівлі. Кожного дня Центр ранньої соціальної реабілітації дітей-інвалідів зможуть відвідувати 66 діточок, а територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів буде приймати по 20 відвідувачів на день», підкреслив Олександр Спасибко.

Інспектуючи роботи з реставрації київського велотреку, Олександр Спасибко оглянув покриття споруди, адміністративне приміщення, що стане школою велоспорту, а також кафе та паркінг.

«Велотрек відповідатиме всім сучасним вимогам до споруд такого класу та перетвориться на справжній центр велосипедної культури столиці. Роботи вже на фінальній стадії», додав він.

«Сьогодні ми відвідали відразу кілька об’єктів будівництва. Напередодні Дня будівельника хочу сказати всім слова подяки за невтомну працю. Бажаю будівельникам натхненною працею і надалі розвивати будівельну галузь нашої столиці, сприяти економічному зростанню та процвітанню України. Всім нам – успіхів у нашій нелегкій, але важливій та прекрасній професії, та гордості за добре виконану роботу!», подякував Олександр Спасибко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]