Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Старшокласникам Ліцею інформаційних технологій № 79 презентували картку учня

01 вересня 2016 року, 13:11

У столичному Ліцеї інформаційних технологій № 79 презентовано пілотний модуль «Картка учня», запущений у рамках міського проекту «Картка киянина» спільними зусиллями КМДА, IT-компанії «Універсальні інформаційні технології», АТ «Ощадбанк» та MasterCard в Україні. Перші 30 карток отримали одинадцятикласники ліцею на святі Першого дзвоника.

«Мені особливо приємно презентувати цей проект тут, у навчальному закладі з поглибленим вивченням інформаційних технологій, – зазначив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. – Адже саме учні ліцею три роки тому фактично стали піонерами у розробці можливостей картки», – нагадав він.

Геннадій Пліс висловив переконання, що проект допоможе почуватися більш безпечно та комфортно школярам та батькам, і не лише у ліцеї № 79, але й у всіх навчальних закладах, де він буде реалізований.

Таку ж думку висловив начальник Головного управління АТ «Ощадбанк» по місту Києву та Київській області Сергій Крючков.

«Ощадбанк» радий стати надійним партнером сучасних прогресивних молодих людей, адже вони – майбутнє нашої країни. Картка учня від найбільшого державного банку – це повноцінна банківська картка, персональний віртуальний гаманець, який допоможе учням навчитися користуватись банківськими послугами і продуктами та планувати своє майбутнє», – висловив сподівання Сергій Крючков.

За даними кураторів проекту, наразі картка учня діє як пропуск до навчального закладу і проїзний документ у метрополітені, але невдовзі працюватиме також як єдиний квиток у наземному транспорті.

«Оформлення картки учня не вимагає від навчального закладу та батьків жодних витрат. Розробка та інтеграція програмного забезпечення проводиться власними коштами компанії «УнІТ», яка є інвестором проекту. Передові технології, впроваджені у картці, покликані зробити школу безпечнішою, а дітей – більш захищеними. Програмне забезпечення модуля – власна розробка нашої компанії», – розповіла керівник проекту з боку «УнІТ» Ганна Каранда.

Нова технологія дозволяє зберігати у віртуальному персональному кабінеті учня дані про його рух через турнікети школи і поїздки у метрополітені. Батьки в онлайн-режимі зможуть у будь-який момент ознайомитися з цією інформацією. Модуль надасть можливість адміністрації школи ретельніше контролювати відвідуваність і формувати відповідні звіти.

Наразі завершується інтеграція картки з касовим обладнанням у шкільних їдальнях. Діти оплачуватимуть обіди своїми картками, що істотно скоротить обіг готівкових коштів у навчальних закладах. Батькам буде доступний перегляд інформації про покупки. Крім того, картка учня забезпечить пільгове харчування дітей, для яких це передбачено соціальною категорією.

Впровадження картки дозволить використовувати усі переваги безготівкових платежів у школі, та сприятиме розвитку фінансової грамотності учнів та навичок користування банківськими послугами і планування своїх витрат, а батькам дозволить контролювати витрати дитини.

«Глобальна мета MasterCard – створити світ без готівки. Ми раді долучатися до проектів, що наближають Україну до безготівкового майбутнього. Сьогодні ми зробили ще один важливий крок на цьому шляху, підтримавши проект впровадження безготівкових платежів і контролю доступу за карткою учня. Це дозволить закласти у дітей основи фінансової грамотності та розвинути звичку використовувати безпечні та зручні безготівкові розрахунки», – зазначила генеральний директор представництва MasterCard Europe в Україні, Молдові, Грузії, Туркменістані, Таджикистані, Киргизстані та Узбекистані Віра Платонова.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]