Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У вересні Київ отримає нові містобудівні повноваження

06 вересня 2016 року, 11:09

Уже у вересні цього року у рамках реформ, спрямованих на децентралізацію, зокрема у сфері державного архітектурно-будівельного контролю, міська влада столиці отримає нові містобудівні повноваження.

Наразі створений у структурі Київської міської державної адміністрації Департамент з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва здійснив необхідні організаційно-кадрові заходи, передбачені законодавством України, для початку своєї роботи.

Завершальним етапом процесу передачі повноважень місту буде складання та подання на затвердження акту спільної з Державною архітектурно-будівельною інспекцією України комісії, заплановане на вересень 2016 року (згідно графіку, затвердженого наказом ДАБІ України від 11.05.2016 № 291).

Так, нові повноваження дозволять Департаменту здійснювати функції щодо об’єктів I-IV категорій складності, розташованих в межах міста Києва, а саме:

– надавати, отримувати, реєструвати документи, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт, відмовляти у видачі таких документів, анулювати, повертати їх чи скасовувати їхню реєстрацію;
– приймати в експлуатацію закінчені будівництвом об’єкти;
– здійснювати у встановленому порядку державний архітектурно-будівельний контроль.

При цьому варто наголосити, що у сфері впливу Державної архітектурно-будівельної інспекції України залишаються об’єкти V категорії складності. А це, наприклад, житлові, громадські або багатофункціональні будівлі заввишки понад 100 м, великі лікарні та інші заклади охорони здоров’я, будівлі університетів, інститутів, шкіл, дошкільних закладів тощо, видовищні об’єкти з масовим перебуванням людей (стадіони, театри, кінозали, цирки, виставкові приміщення тощо), універсами та інші великі торговельні підприємства, мости, АЗС, об’єкти культурної спадщини національного значення.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]