Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Київ гідно проведе Євробачення-2017»

09 вересня 2016 року, 14:00

Київ гідно і на високому рівні проведе пісенний конкурс Євробачення в наступному році. Про це заявив мер столиці Віталій Кличко після оголошення оргкомітетом результатів конкурсу на місто-господаря Євробачення в Україні.

«Cтолиця об’єктивно – найбільш підготовлене і пристосоване для проведення такого рівня заходів місто. Окрім досвіду проведення Євробачення, яке Київ приймав у 2005 році, в українській столиці також проводився фінал чемпіонату Європи з футболу Євро-2012. Тому у нас є позитивний досвід та всі можливості гідно підготуватися і на найвищому рівні провести конкурс у столиці», – підкреслив Віталій Кличко.

Щодо майданчика, де відбудеться пісенний конкурс, мер відзначив, що це буде Міжнародний виставковий центр, який може прийняти до 50 тисяч глядачів.

Він також додав, що у Києва є два аеропорти, і саме столиця має найкраще авіасполучення з іншими містами та країнами Європи і світу. Також у Києві розташована достатня кількість готельних номерів різного рівня, які зможуть прийняти гостей фестивалю. «У Києві на сьогодні – 265 готелів, в яких можуть розміститися понад 23 тисячі осіб», – додав Віталій Кличко.

Мер столиці зауважив, що Київ з повагою ставиться до всіх міст, які подавали заявки на участь в конкурсі і хотіли приймати Євробачення. І закликав усіх долучатися до організації музичної події.

«Ми будемо раді бачити всіх, розглядати ідеї та допомогу, щоб зробити Євробачення великою подією. Оскільки проведення такого рівня заходів – це промо всієї країни, – зазначив мер Києва. – Окрім іноземних гостей, ми очікуємо і гостей з усіх міст нашої держави, також в багатьох містах добре було б створити фан-зони, де глядачі зможуть насолодитися музичним святом», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]