Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Завершено роботи з відновлення території Старокиївської гори

13 вересня 2016 року, 12:24

13 вересня завершилися роботи з реконструкції території Національного музею історії України та відновлення території Старокиївської гори.

«Сьогодні ми бачимо відновлену територію Національного музею. Проект був реалізований завдяки меценату В’ячеславу Москалевському. Наша місія, місія міста, була дуже проста – не заважати та підтримувати. Це вже третій реалізований проект на цій території у рамках ініціативи «Зробимо разом!». Перший етап – трасування фундаментів Десятинної церкви, другий – відновлення сходів до фундаментів Десятинної церкви на вулиці Володимирській, третій – відновлення території Старокиївської гори, відкриття парку та оглядового майданчика, завершення роботи з відновлення мощення та пішохідних зв’язків, озеленення території, встановлення лавок та урн, відновлення панорамних видів Києва з оглядового майданчика. Проект «Зробимо разом!» – це найкращий приклад відновлення довіри в нашому суспільстві. Відновлення співпраці між небайдужою громадськістю, владою та меценатами», – сказав заступник голови КМДА Олексій Резніков.

В’ячеслав Москалевський повідомив, що загальна вартість робіт із реконструкції і відновлення території склала близько 19 млн гривень. У свою чергу, очільниця ГО «Андріївсько-Пейзажна ініціатива» Марина Соловйова додала: «Я дуже вдячна, що такий проект, як «Зробимо разом!» існує і дозволяє небайдужим киянам долучатись до відновлення Києва. Я дуже сподіваюсь, що в рамках проекту «Зробимо разом!» й інші меценати долучаться до приведення обличчя міста в належний стан. У нас є такі об’єкти, як Гостинний двір, садиби Мурашка, Сікорського та багато інших. Я хочу, щоб небайдужий, соціально відповідальний бізнес долучився й замість купівлі літаків та гвинтокрилів відновлював значущі місця Києва».

Олексій Резніков зазначив: «Тепер ми маємо можливість користуватися відновленими, колись занедбаними сходами та включити їх до свого пішохідного маршруту під час прогулянки ними до фундаментів Десятинної церкви та до гарного парку».

Нагадаємо, 5 липня завершилися роботи з ремонту сходів до фундаментів Десятинної церкви. Ініціатива реалізується за підтримки Київського міського голови Віталія Кличка та Міністерства культури України за участю громадської організації «Андріївсько-Пейзажна ініціатива» та в рамках проекту «Зробимо разом!». Були відремонтовані сходи, зміцнена підпірна стіна, відновлені та встановлені оригінальні ліхтарі. Також були здійснені роботи з консервації частини палацу князя Володимира, знахідки, що було виявлено під час зміцнення підпірної стіни.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]