Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Перший в Україні «розумний» квартал з’явиться в столиці восени

15 вересня 2016 року, 14:42

16 вересня 2016 року об 11:00 в Українському кризовому медіа-центрі Kyiv Smart City презентує перший інноваційний квартал вуличного простору «Living Lab» на вулиці Мельникова. Квартал оснащено найкращими технологіями для комфортного життя в місті.

Заплановане встановлення світлофорів, що запобігають утворенню заторів, системи освітлення наземних пішохідних переходів, датчиків для людей з проблемами зору, вільний простір для людей з обмеженою мобільністю, відмежування торгівельної зони, системи відеофіксації правопорушень, деталізованої якісної дорожньої розмітки.

Квартал стане середовищем, дружнім для екології завдяки енергозберігаючому освітленню вулиць, формуванню системи зелених насаджень та паркових ділянок, налагодженій системі сортування та переробки сміття, «розумним» лавкам і зупинкам із сонячними батареями та можливістю заряджання гаджетів, мережам електрозаправок, сенсорам екологічного стану вулиці.

У презентації проекту візьмуть участь:

Генадій Пліс – перший заступник голови Київської міської державної адміністрації;

Олег Гаряга – голова Шевченківської райдержадміністрації;

Юрій Назаров – співкоординатор Kyiv Smart City;

Ярослава Бойко – співкоординатор Kyiv Smart City.

 

Довідково.

«Розумне» місто почало впроваджуватися ще в 2015-ому році разом із відкритим бюджетом Києва, запуском системи інформування киян та Медичного порталу Києва, подачею онлайн-петицій до Київради, електронними закупівлями, технологією оплати за проїзд у метрополітені банківською карткою.

Натхненням для команди стали приклади таких міст як Барселона, Чикаго, Бостон та Стокгольм. Партнерами Kyiv Smart City є Таллінн та Амстердам, де технології «розумного» міста – це вже не частина плану на майбутнє, а реальність. Зміни відбулися завдяки тісній співпраці держави, бізнесу та активних громадян.

Для українських інноваційних компаній – це шанс заявити про себе, адже міський простір буде відкритий для впровадження інновацій і тестування прогресивних рішень. Формат працюватиме в постійному режимі та доповнюватиметься новими об’єктами.

Тепер черга Києва, а за ним і решти міст України, адже цей простір є моделлю, яку можна буде поширювати далі.

Представники бізнесу, компанії-розробники, меценати та партнери можуть увійти до команди  KYIV LIVING LAB та допомогти обладнати простір розумними технологіями.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]