Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві зареєстровано тисячне об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ)

16 вересня 2016 року, 16:39

У Києві днями було зареєстровано тисячне об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, яке має назву «Південна брама 26-Г» і знаходиться на вулиці Дніпровська набережна, що у Дніпровському районі. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Від початку поточного року в Києві зареєстровано 227 об’єднань. Найбільша кількість новостворених ОСББ у Дарницькому районі – 50 будинків, на другому місці – Святошинський район (33 будинки)», – сказав він.

Загалом, у столиці налічується тисяча будинків, де створено ОСББ та 911 житлово-будівельних кооперативів.

«У Києві стрімко впроваджується ефективний механізм підтримки мешканців, які вирішили створити ОСББ. Ми прагнемо зламати стереотип про те, що зі створенням об’єднання усі проблеми будинку лягають на плечі мешканців. Унікальна для України програма 70 на 30 дає мешканцям, які вирішили провести ремонт або енергозберігаючі заходи, реальну підтримку у вигляді муніципальних грантів. Місто сплачує 70% робіт, а мешканці – інші 30%. Крім того, Київ вже цього року виділив 4 млн грн на відшкодування мешканцям відсотків за кредитами, які взяті на заходи з енергозбереження», – заявив заступник голови КМДА.

Він наголосив, що сьогодні ОСББ є найбільш оптимальною моделлю управління будинком. Адже вона забезпечує максимально надійний механізм прийняття рішень з боку співвласників будинку.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]