Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міська влада закликає киян звіряти документи про право власності на нерухомість

23 вересня 2016 року, 11:16

Київська міська влада та фіскальні органи мають намір проводити роз’яснювальну роботу щодо необхідності добровільного звернення власників нерухомості до фіскальних органів для звірки документів про право власності на нерухоме майно. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. Він вважає, що у впорядкуванні документальної частини нерухомого майна мають бути зацікавлені і громадяни, і держава.

Геннадій Пліс нагадав, що Київрада затвердила програму податкової культури, якою передбачаються заходи щодо інформування мешканців міста про норми законодавства в частині місцевих податків, які діють у місті Києві.

«Підвищення податкової культури в цілому – це крок, який держава має робити разом із містом. Ми хочемо, щоб кияни почувалися захищено, щоб вони розуміли, які податки та відрахування вони сплачують, і для чого це потрібно. Так само важливо внести інформацію про своє майно до офіційного реєстру, адже це гарантія того, що у нього не виявиться випадково кількох власників, або що воно документально не існує взагалі», – наголосив Геннадій Пліс.

За його словами, за попередні роки в країні склався негативний досвід комунікації населення з фіскальними органами та місцевою владою.

«Ми стали першою командою, що почала працювати відкрито: всі проекти кожен киянин може знайти онлайн, у нас відкритий бюджет і кожна ідея обговорюється з людьми. Така політика допоможе нам подолати недовіру та побудувати з містянами справді дружні стосунки, засновані на повазі та довірі, щоб разом розвивати наше місто», – переконаний перший заступник голови КМДА.

Для звірки документів необхідно звернутися до територіального органу ДФС за місцем реєстрації з оригіналами документів про право власності на нерухоме майно.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]