Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ поповнить бібліотечні фонди на півтора мільйона гривень – Ганна Старостенко

30 вересня 2016 року, 17:40

До кінця року кожна бібліотека столиці відчує підтримку, адже цьогоріч місто виділило додатково півтора мільйона гривень на поповнення бібліотечних фондів. Міська влада прагне створити комфортні умови для читачів, забезпечити доступ до інформації як на традиційних, так і електронних носіях та сучасних послуг із використанням інформаційних технологій, а отже – зробити кожну бібліотеку громадсько-культурним центром. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко під час святкування Всеукраїнського дня бібліотек.

«Публічні бібліотеки столиці відіграють важливу роль у підвищенні культурного й освітнього рівня киян. Тож, хочу від щирого серця подякувати за це нашим бібліотекарам, які сьогодні плідно працюють у 139 закладах столиці», – повідомила Ганна Старостенко.

За словами заступника голови КМДА, цього року місто виділило додатково півтора мільйона гривень, тож до кінця року у всі бібліотеки міста додатково буде направлено 20 тисяч примірників літератури.

«Розвиток бібліотек є одним із стратегічних напрямів у гуманітарній сфері міста. Першою модернізацію зазнала Центральна бібліотека ім. Т. Г. Шевченка для дітей, де реалізується програма «Юним киянам – сучасну бібліотеку». Завдяки спрямованим коштам міста в розмірі один мільйон гривень на ремонт та оновлення бібліотека перетвориться на справжній інформаційно-комунікативний культурний центр», – повідомила заступник голови КМДА.

Цьогоріч святкування Дня бібліотек відбулося в театрі «Сузір’я», де бібліотекарам вручили Подяки Київського міського голови, Грамоти Департаменту культури та дипломи за перемогу в міському конкурсі на кращий плакат-мотиватор для підтримки й розвитку читання. Після привітань театр подарував запрошеним виставу Еріка-Еммануеля Шмітта «Оскар – Богу».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]