Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Микола Поворозник привітав ветеранів війни та учасників антитерористичної операції із Днем захисника України

11 жовтня 2016 року, 15:41

Заступник голови КМДА Микола Поворозник привітав ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, які перебувають на лікуванні у Київському міському клінічному шпиталі, інвалідів Великої Вітчизняної війни з Днем захисника України.

«Напередодні свята, від імені міського голови Віталія Кличка та від себе вітаю вас із Днем захисника України, який ми відзначатимемо разом із християнським святом Покрови Пресвятої Богородиці. У першу чергу дякую тим, хто захищав нашу землю під час Другої світової війни. Завдяки вам ми виросли у вільній і незалежній державі. Також низький уклін учасникам антитерористичної операції, які сьогодні боронять кордони нашої Батьківщини, не жалкуючи свого здоров’я, а інколи – й життя. Вірю, завдяки вашим хоробрим серцям, незламній силі духу ми з гордістю дамо відсіч нападам ворогів та відновимо мир у країні. Бажаю всім вам міцного здоров’я, вашим родинам благополуччя, процвітання та сімейного затишку», – сказав Микола Поворозник.

 

Довідково.

У Київському міському клінічному шпиталі інвалідів Великої Вітчизняної війни щорічно лікуються біля 9 тисяч ветеранів війни. У шпиталі функціонують 11 стаціонарних відділень: ендокринологічне, два терапевтичних, гастроентерологічне, кардіологічне, два неврологічних, хірургічне, урологічне, у складі яких є відділення анестезії та інтенсивної терапії, патологоанатомічне, а також параклінічні відділення.

З листопада 2014 р. у шпиталі створено Реабілітаційний центр. У його складі є реабілітаційне відділення мультидисциплінарного профілю на 60 ліжок, у тому числі з них 10 ліжок для спінальної травми, психотерапевтичний та кабінет психологічного розвантаження, фізіотерапія та бальнеологія, басейн із підводним витягом хребта, де бійці АТО, як учасники бойових дій, проходять медичну, фізичну та психологічну реабілітацію. На даний час пройшли реабілітацію 900 бійців із травмою мультидисциплінарного профілю та посттравматичним стрес-синдромом.

З 25 серпня 2015 р., у результаті завершення реконструкції і капітального ремонту, який здійснено за рахунок бюджетних коштів, шпиталь проводить реабілітацію бійців АТО зі спінальною травмою.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]