Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ виділив 200 мільйонів гривень на проведення «Євробачення-2017»

27 жовтня 2016 року, 20:26

Київрада підтримала внесення змін до Комплексної міської цільової програми «Столична культура 2016-2018», які передбачають співфінансування містом підготовки та проведення у 2017 році в Україні пісенного конкурсу «Євробачення».

«Під час конкурсу на визначення міста-господаря «Євробачення-2017» влітку цього року Київська міська рада надала гарантії на співфінансування підготовки та проведення головного пісенного конкурсу Європи. Сьогодні своїми рішеннями ми підтвердили дані зобов’язання та виділили необхідну суму коштів з міського бюджету. Проведення конкурсу такого рівня у столиці створить позитивний імідж міста та спрятиме інтеграції української культури в європейський та світовий простір», – повідомила Ганна Старостенко.

У свою чергу заступник голови КМДА Олексій Резніков вкотре наголосив, що Київ є партнером проведення конкурсу «Євробачення-2017», а господарем є держава Україна, і додав, що кошти, які виділяються Київрадою, не йдуть на фінансування комерційних обʼєктів, а будуть спрямовані виключно на підготовку, оренду приміщення, облаштування прес-центру, локацій тощо.

Нагадаємо, Київ було обрано містом-господарем «Євробачення-2017». Головною ареною пісенного конкурсу став МВЦ на Лівому березі. Визначено всього 5 основних локацій: 2 локації будуть розташовані в МВЦ – основна арена та прес-центр, Євроклуб розміститься в КВЦ «Парковий», Євромістечко – на Хрещатику. Місце відкриття та закриття пісенного конкурсу наразі обговорюються.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]